Ruotsin ilmavoimien kyydissä kotiin viankorjaustehtävistä

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2400 työntekijää.

 

Me olemme Enersense -sarja jatkuu Mikko Tuomen, 42, haastattelulla. Saarijärvellä asuva Tuomi työskentelee Enersensellä työnjohtajana Smart Industry -liiketoiminta-alueen vesivoimayksikössä.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin alun perin Keski-Suomen Valo nimisessä energiayhtiössä sähköasentajana suoraan ammattikoulun jälkeen vuonna 1998. Useiden yrityskauppojen jälkeen päädyin työskentelemään Empoweriin. Vuosi sitten Empower sulautui Enersenseen ja sillä tiellä ollaan edelleen. Olen tehnyt verkosto- ja kiinteistösähköasentajan töitä sekä sähköasema- ja katuvalotöitä. Vesivoimayksikköön siirryin 2010 ja työnjohtajana aloitin muutama vuosi sitten.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?  

Vuosina 1998–2008 tein verkostoasentajan töitä ja suoritin samalla sähköyliasentajan koulutuksen. Sen jälkeen tein pari vuotta katuvaloasennuksia ja sähköasematöitä, kunnes siirryin vesivoiman huoltoyksikköön kunnossapitoasentajaksi. Joitakin vuosia sitten suoritin myös kunnossapidon erikoisasentajan tutkinnon.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin tapahtuma työurallasi?

Vuonna 2005 Ruotsissa oli laajoja sähköverkoston myrskyhäiriöitä. Häiriöt olivat niin laajoja, että Suomesta lähetettiin useita yksiköitä korjaamaan vikoja useiden viikkojen ajaksi. Olin myös itse mukana auttamassa yksiköiden matkassa. Aina välillä Ruotsin ilmavoimat lennättivät meitä suomalaisia asentajia käymään kotipuolessa. Silloin tunsin tekeväni tärkeää työtä.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Tällä hetkellä toimin työnjohtajana vesivoimayksikössä. Työtehtäviini kuuluu raportointi- ja kirjanpitotöitä ja osallistun myös tarvittaessa asennus- ja kunnossapitotöihin. Kuulun myös vesivoimalaitoksien häiriö-soittorinkiin. Työtehtäväni ovat pysyneet aika lailla samoina Empowerin ja Enersensen yhdistyttyä.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Sähköala on aina kiinnostanut minua ja pidän alalla työskentelystä. Työssäni pidän eniten sen monipuolisuudesta ja laaja-alaisuudesta.

 

Jaa