Rekrytointitiimissä työskentelevä Sanna Uronen syttyy mielenkiintoisista ihmisistä ja urapoluista

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2200 työntekijää.

 

Me olemme Enersense -sarjaa jatketaan HR Coordinator Sanna Urosen haastattelulla. Porista kotoisin oleva Uronen, 34, työskentelee Enersensen rekrytointitiimissä.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin työt yli kymmenen vuotta sitten Olkiluodon ydinvoimalaitoksella Documentation Clerkin tehtävässä Enersensen kautta. Alun perin parin vuoden projekti venyikin useamman vuoden mittaiseksi, jonka jälkeen vuonna 2016 sain mahdollisuuden siirtyä Enersensen Porin toimistolle rekrytointiosastolle projektiassistentiksi. Kokemukseni lisääntyessä ja vastuualueideni kasvaessa tittelini päivitettiin myöhemmin HR Coordinatoriksi.

 

Miksi alun perin tulit Enersenselle töihin?

Vuonna 2010 olin juuri valmistunut ja haussa oli ensimmäinen oman alan työpaikka. Kiinnostuin Olkiluodon kansainvälisestä työympäristöstä ja päätin hakea paikkaa Enersensen kautta.

Jo alussa minulle kerrottiin, että Enersensellä on uramahdollisuuksia myös Olkiluodon projektin jälkeen. Tämä osoittautui kohdallani todeksi ja olen saanut mahdollisuuden kehittyä osaksi hienoa tiimiä ja yritystä. Projektityöstä voi siis poikia hienoja uramahdollisuuksia ja vakituinen työsuhde!

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Olen koulutukseltani tradenomi opiskeltuani markkinointia ja viestintää Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin projekti työurallasi?

Yksi ydinvoimaan liittyvä projekti on jäänyt mieleeni. Projektissa koko tiimin piti hyvin lyhyellä aikavälillä rakentaa jopa useita satoja henkilöitä sisältävä ammattitaitoisten ja kokeneiden työntekijöiden organisaatio. Koordinoimme työntekijöiden rekrytointia, palkkaamista ja myös mobilisointia. Tilanteen haastavuutta lisäsi sinä keväänä alkanut tilanne koronan kanssa. Saimme kuitenkin haastavasta tilanteesta huolimatta perustettua asiakkaallemme ajallaan koko organisaation ja työntekijät aloittivat työt niin, että projektille ei aiheutunut häiriötä.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Rekrytoinnissa vastaamme koko rekrytointiprosessista asiakkaan tarpeiden kartoituksesta aina sopivan kandidaatin palkkaamiseen asti. Hoidamme tiimissämme sekä asiakkaidemme ulkoisia rekrytointeja että Enersensen sisäisiä hakuja. Teemme tiimimme kesken tiiviisti yhteistyötä parhaan mahdollisen palvelun varmistamiseksi asiakkaillemme, sisäisille sidosryhmille ja hakijoillemme.

Työtehtäviini kuuluu muun muassa työpaikkailmoitusten luominen ja julkaisu eri kanavissa sekä HR-puolen tehtävät henkilön palkkaamisesta ja työsopimuksen teosta aina työsuhteen päättymiseen asti ulkoisten työntekijöiden osalta. Rekrytointitiimissä työskentelyn lisäksi teen säännöllisesti yhteistyötä myös esimerkiksi logistiikka-, viestintä- ja HR-tiimien kanssa.

Enersense on kasvanut valtavasti sen jälkeen, kun aloitin täällä, ja pystymme nyt entistä paremmin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. On ollut hienoa kasvaa ja kehittyä yhtiön mukana sekä tukea kasvua rekrytointitiimin kanssa.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Pidän eniten siitä, että jokainen työpäivä on erilainen ja koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Oman mausteensa työpäiviin tuo myös se, että olemme ihmisten kanssa tekemisissä päivittäin. Työilmapiiri Enersensellä on kansainvälinen ja mukava, ja on palkitsevaa saada työskennellä yrityksessä, missä voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua. On hienoa saada olla mukana Enersensen matkalla kohti päästötöntä yhteiskuntaa.

 

Jaa