Kesäharjoittelu inspiroi ja opetti

Syksyllä Brändö gymnasiumissa abivuotensa aloittava Caroline Ehrnrooth vietti kesäkuussa kaksi viikkoa HR- ja viestintäharjoittelussa Enersensellä. Harjoittelujaksoon mahtui monipuolisesti tehtäviä molemmilta osa-alueilta.  

”Pääsin mukaan monenlaisiin tehtäviin, tein esimerkiksi käännöstöitä, ideoin erilaisia sosiaalisen median sisältöjä ja olin mukana kesätyöntekijöiden haastatteluprojektissa”, Caroline kertoo.  

Enersenselle Carolinen halusi harjoitteluun, koska hän koki yrityksen arvoilleen sopivaksi. Myös kokemus toimistotyöstä kiinnosti.  

”Halusin Enersenselle harjoitteluun koska haluan muuttaa ja auttaa maailmaa ja koen, että Enersense edistää toiminnallaan näitä tavoitteita. Halusin myös oppia, millaista toimistossa työskentely on ja saada hyödyllistä työkokemusta tulevaisuutta ajatellen”, Caroline kertoo.  

Carolinella ei ollut ennen harjoittelua kokemusta HR- tai viestintätehtävistä ja työn monipuolisuus ja mielenkiintoisuus yllätti.  

”En tiennyt ennen harjoittelua viestinnästä juuri mitään. HR-osastosta tiesin sen verran, että he työskentelevät henkilöstön parissa, mutta en osannut odottaa harjoittelulta juurikaan mitään. Aluksi vähän jännitti, onko työ todella vaikeaa ja tylsää, mutta näin ei ollut. Olin jopa yllättynyt siitä, miten mielenkiintoista työskentely oli”, Caroline kertoo. 

Kesäharjoittelu oli myös Carolinen ensimmäinen kokemus toimistossa työskentelystä, tätä ennen hänellä oli työkokemusta vain tarjoilijan tehtävistä. Harjoittelu opetti paljon uutta, muun muassa tärkeitä työelämätaitoja. 

”Opin kahden viikon aikana paljon uutta. Tein tehtäviä Excelin parissa ja tämän myötä IT-taitoni parantuivat. Opin myös työelämätaitoja, joista on varmasti paljon apua tulevaisuudessa. Huomasin myös käytännössä, miten paljon työelämä eroaa koulunkäynnistä”, Caroline toteaa.  

Caroline viihtyi harjoittelujaksolla hyvin ja kaksi viikkoa kului nopeasti. Hän kuvailee harjoittelujaksoa opettavaiseksi, inspiroivaksi ja monipuoliseksi.  

”Olen viihtynyt todella hyvin. Tänne oli helppoa tulla, kaikki ovat olleet todella ystävällisiä ja mukavia, apua saa aina tarvittaessa. Yllätyin, miten hauskaa toimistotyö oikeasti oli ja aika on kulunut todella nopeasti”, Caroline kertoo.  

Carolinella on syksyllä edessä viimeinen vuosi lukiossa ja ylioppilaskirjoitukset odottavat. Hän haaveilee pääsevänsä jatko-opiskelemaan Yhdysvaltoihin ja loppukesä kuluukin pitkälti kirjoituksiin lukemisessa ja asioiden selvittelyssä tulevaa mahdollista ulkomaille muuttoa varten. Kesäsuunnitelmiin kuuluu myös matkustaminen. 

”Heinäkuussa matkustan ystävieni kanssa Kreikkaan ja loppukesästä olisi tarkoitus lähteä Yhdysvaltoihin katsomaan kouluja”, hän kertoo.  

 

Jaa