Uusi ura upeissa luonnonmaisemissa? – kouluttaudu voimajohtoasentajaksi Enersenselle

Pirkanmaan TE-toimisto ja ELY-keskus järjestävät yhdessä Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK:n kanssa työelämäpainotteisen rekrykoulutuksen, jossa koulutetaan uusia voimajohtoasentajia. Enersense on mukana koulutuksessa työnantajana ja tavoitteena on saada koulutuksen myötä uusia osaajia joukkoomme vakituisiin työsuhteisiin. Koulutus alkaa 21.8.2023 ja hakuaikaa on 28.7. asti. 

”Enersensen tavoitteena on saada vähintään 4–6 uutta voimajohtoasentajaa vakituisiin työsuhteisiin. Pyrimme koulutuksen kautta myös tavoittamaan ammattikoulusta valmistuvia ja valmistuneita nuoria ja herättämään heidän kiinnostuksensa”, kertoo Paavo Kaija Enersense Transmission Networks -liiketoiminnasta. 

Voimajohtoasentajiksi sopivat reippaat, luonnossa ja korkeissa paikoissa viihtyvät henkilöt. Työtä tehdään pääasiassa 2–4 hengen ryhmissä ja itse työ on paljolti metalliosien ja vaijerien asennusta ja vaihtoa. 

Voimajohtoasentajan työ sisältää paljon matkustusta, sillä työtä tehdään kaikkialla, missä on voimajohtoa. Työviikot ovat yleensä nelipäiväisiä ja työtä tehdään noin 10 tuntia päivässä.  

Toisille parasta työssä on vapaus, ryhmä saa hyvin päättää työjärjestyksestä ja sopivista menetelmistä. Toiset taas arvostavat sitä, että pysyy hyvässä fyysisessä kunnossa ja saa liikkua monipuolisesti hienoissa paikoissa luonnon keskellä. Paljon saa myös ajaa kaikenlaisella kalustolla, meillä liikutaan jalkapatikan lisäksi autoilla, kuorma-autoilla, mönkijöillä, telatraktoreilla, moottorikelkoilla, veneillä ja johdinvaunuilla. Toisinaan lennetään myös tarkastamaan vikapaikkoja helikopterilla”, Kaija kertoo. 

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alla oleville TE-toimiston asiakkaille ja sen tavoitteena on palkata kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet vakituisiin työsuhteisiin mukana oleviin yrityksiin.  

Koulutuksen kokonaiskesto on noin viisi kuukautta ja koulutuksen jälkeen osallistujat ovat valmiita työskentelemään voimajohtoasentajan tehtävissä.  

”Olemme mukana koulutuksessa, sillä markkinat kasvavat koko ajan ja uusia osaajia tarvitaan. Asiakkaat tekevät suuria investointeja ja tämän kautta myös tekijöitä tarvitaan lisää”, Kaija lisää. 

Tutustu tarkemmin koulutuksen aikatauluun, sisältöön sekä toteutukseen ja hae mukaan täältä. 

 

Kuva: Havator 

 

 

Jaa