Kesätöistä startti uralle energia-alalla

Johannes Virtanen vietti kesän 2023 laadunvalvojan tehtävissä Helsingissä. Kesätyö Enersensellä oli energiatekniikkaa opiskelevan Johanneksen ensimmäinen oman alan työpaikka. Kesätyöltä hän odotti etenkin kokemusta ja monipuolista tekemistä. 

”Kesätyöltä odotan ensisijaisesti saavani tärkeää työkokemusta, sillä tämä on ensimmäinen oman alani työpaikka. Tärkeää on myös hyvä työporukka ja työn vaihtelevuus. Kun saa tehdä monipuolisesti erilaisia hommia, mielenkiinto ja motivaatio pysyy yllä. Olen saanut tehdä töitä eri toimipisteissä, mikä on kiva asia”, Johannes kertoo. 

Enersensen hän valitsi kesätyöpaikakseen monipuolisten uramahdollisuuksien vuoksi.  

”Enersense on iso ja kasvava yritys. Täällä on monipuoliset työnkuvat ja hyvät mahdollisuudet edetä uralla eri suuntiin. Löytyy monia eri sektoreita ja työtehtäviä”, Johannes toteaa.  

Työpäivät pitävät sisällään muun muassa eri tuotantolaitoksissa vierailua ja NDT-tarkastuksia. Varsinkin korkeissa paikoissa työskentely on ollut mieluisaa. 

”Paljon tehdään tarkastuksia voimalaitosten komponenttien metallirakenteisiin. Yksi kiinnostavimmista tehtävistä on ollut kattilan tulipesässä käyminen. Tulipesä on noin 50 metriä korkea polttosäiliö, käytiin siellä ihan katonrajassa. Kaikki korkeat paikat ovat jännittäviä ja mielenkiintoisia”, Johannes kertoo.  

Johannes aloitti syksyllä viidennen ja viimeisen opiskeluvuotensa Oulun yliopistossa. Hänen opintosuuntauksenaan on kestävät energiajärjestelmät ja toiveena on jatkaa energia-alalla myös tulevaisuudessa. Ennen sitä on kuitenkin edessä vielä diplomityön tekeminen. 

”Toivoisin saavani jatkaa Enersensellä kesätöiden jälkeenkin ja työskennellä myös tulevaisuudessa energia-alalla. Pitkällä tähtäimellä tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä vähän auki, ensimmäiseksi pitäisi saada diplomityölle aihe ja saada opinnot pakettiin. Tämän jälkeen varmasti myös uran suunta selkenee”, Johannes kertoo. 

Hyvään työporukkaan oli helppo hypätä mukaan ja kesätöissä oppi käytännön tekemisen lisäksi myös tärkeitä työelämätaitoja.  

”Olen viihtynyt todella hyvin, työyhteisö on ottanut hyvin vastaan. Meillä on todella hyvä tiimi ja apua saa aina kun kysyy. Kaikki tulevat toimeen keskenään ja työnteko tällä tiimillä on mukavaa” Johannes kertoo. 

”Tähän hommaan kuuluu myös raportointia, sen kautta olen oppinut tarkkaavaisuutta. Tämän lisäksi olen oppinut paljon yhteistyötaitoja tiimityöskentelyn kautta”, hän lisää 

Johannes suosittelee Enersensen kesätöitä kaikille positiivisille tiimipelaajille. 

”Hyvät sosiaaliset ja yhteistyötaidot nousevat aika tärkeiksi. Täällä tehdään paljon töitä porukassa, etenkin laadunvalvonnan tehtävissä, varmasti myös muualla. Lisäksi mukaan positiivista mieltä ja ahkeraa otetta työhön, näillä pärjää jo todella pitkälle”, Johannes toteaa. 

Vietä sinäkin kesä Enersensellä. Tutustu laajaan kesätyövalikoimaamme ja hae pian: https://enersense.fi/avoimet-tyopaikat/kesatyopaikat/  

 

Jaa