Maailman ilmastotehokkaimman sinkkilaitoksen laajennus edennyt asennustöiden viimeiseen vaiheeseen

Enersense ja metallialan yritys Boliden toteuttavat yhdessä Norjassa sijaitsevan Oddan tuotantolaitoksen laajennusprojektia. Ympäristökestävyyteen ja tuotantokapasiteetin nostoon keskittyvässä projektissa Enersense Works Oy vastaa yhden osa-alueen terästoimituksista, terästen asennuksista, laiteasennuksista sekä eristystöistä. Tuotantolaitos on laajennuksen valmistuessa oman alansa vähiten ympäristöä kuormittava laitos maailmassa.

”On hienoa olla mahdollistamassa tällaista vihreää kehitystä. Enersense Worksille tämä on merkittävän kokoluokan projekti. Tulevaisuudessa tavoitteena on laajentaa toimintaamme Norjassa ja Ruotsissa ja etsimme juuri tämän kaltaisia projekteja toteutettavaksi myös jatkossa”, toteaa Enersense Works Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Lampinen.

Laajennuksen ansiosta Oddan tuotantolaitos pystyy lähes kaksinkertaistamaan sinkin tuotannon ja samalla vähentämään hiilidioksidin intensiteettiä 15 prosentilla. Lisäksi se pystyy tarjoamaan paljon enemmän sinkkiä käytettäväksi rakennuksissa, infrastruktuurissa ja autoteollisuudessa mahdollisimman ilmastotehokkaasti ja kestävästi.

Projekti käynnistyi vuoden 2023 alussa. Tällä hetkellä on käynnissä asennustöiden viimeinen vaihe ja seuraavaksi on edessä projektin huippu, jolloin työmaavahvuus on Enersensen osalta noin 60 työntekijää ja kuusi toimihenkilöä. Käyttöönottovaihe käynnistyy keväällä ja projektin on tarkoitus valmistua vuoden 2024 aikana.

Projektin aikana on tullut esiin myös joitakin haasteita, mutta hyvällä yhteistyöllä ne on selvitetty ja työt jatkuvat aikataulussa. Oman haasteensa projektille tuo myös Norjan luonto ja olosuhteet työmaalla.

”Projektin edetessä vastaan on tullut joitakin haasteita, mutta yhteistyömme asiakkaan kanssa sujuu hyvin ja olemme pystyneet selvittämään kaikki ongelmat. Työmaa on edelleen rakennusvaiheessa, joten joudumme mukauttamaan työtämme sen mukaan. Haasteista huolimatta meillä kaikilla on kuitenkin sama päämäärä ja yhdessä pääsemme hyvään lopputulokseen”, kertoo projektipäällikkö Craig Easton.

Jaa