MTV3: Sähkö- ja hybridiautojen suosio kasvaa vauhdilla

Enersense oli näkyvästi mukana 11.6.2021 MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, jossa kerrottiin sähkö- ja hybridiautojen suosion kasvavan vauhdilla Suomessa.

Useissa taloyhtiöissä päätetään juuri nyt, rakennetaanko taloyhtiöön sähkö- ja hybridiautoille latauspisteitä. Enersense oli mukana rakentamassa espoolaisen taloyhtiön autopaikkojen lämpötolppien rinnalle älykkään latausjärjestelmän.

”Ensin kartoitetaan taloyhtiön sähköjärjestelmä ennen kuin lähdetään tekemään itse latausjärjestelmää ja sen hankintaa. Sitä kautta saadaan myös parempaa osviittaa, minkälainen on paras latausjärjestelmä kyseiseen taloyhtiöön”, kertoo Enersensen työnjohtaja Tatu Vattulainen projektista.

Latauspisteiden rakentamiseen voi hakea tukea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:sta. Tälle vuodelle määrärahat ovat loppu, muta EU:n elvytysrahoista on kuitenkin luvassa 7,5 miljoonaa euroa latausinfrastruktuurin tukemiseen taloyhtiöissä ja työpaikoilla.

Espoolainen taloyhtiö sai ARA:n tukea 50 % kustannuksista, jolloin kustannus asuntoa kohden nousee hieman yli 1000 euroon.

”Jos ei tarvitse kaivaa maata tai rikkoa asfalttia, niin kustannus on noin 500–700 euroa autopaikkaa kohti. Rohkeasti kannattaa kysellä tarjouksia ja vinkkejä yhtiöiltä, jotka tarjoavat asennuspalvelua, koska kustannukset  ovat hyvin vahvasti kohdekohtaisia”, Vattulainen kertoo.

Katso ohjelma tästä linkistä – Enersensen osuus alkaa kohdasta 22:29.

KUVA: MTV3: Viiden jälkeen

Jaa