Projektipäällikkö Minna Haapola: ”On palkitsevaa nähdä, kuinka metsä muuttuu infrarakentamisen myötä”

Kestilään, Pohjois-Pohjanmaalle kohoaa Kokkonevan yhdeksän voimalan tuulipuisto. Kokkonevan tuulipuisto on ABO Wind Oyn: hanke, joka työllistää noin 20 enersenseläistä ja alihankkijaa alueella.

Kestilän työmaalla Enersensen projektipäällikkönä työskentelee oululainen Minna Haapola, 32. Enersensen vastuulla hankkeessa on infrastruktuurin eli teiden ja nostokenttien rakennustyöt sekä maakaapelointi. Haapola on vastuussa projektin tavoitteiden saavuttamisesta työmaalla.

Haapolalla on alalta kokemusta kaiken kaikkiaan noin kuusi vuotta, joista kolme hän on ollut Enersensen palveluksessa. Enersensellä hän aloitti alun perin projekti-insinöörinä, josta hän eteni työmaainsinööriksi ja siitä työmaapäälliköksi. Huhtikuusta lähtien Minna on toiminut projektipäällikön tehtävässä Power -liiketoiminta-alueen tuulipuisto-organisaatiossa, jossa hän viihtyy oikein hyvin.

Tekniikka on aina kiinnostanut Minnaa, ja hän valmistuikin Oulun ammattikorkeakoulusta kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi vuonna 2014. Alalla häntä viehättävät monipuoliset työtehtävät sekä työnjäljen konkreettisuus.

”On palkitsevaa nähdä, kuinka metsä muuttuu infrarakentamisen myötä ja miten projekti etenee päivä päivältä”, Minna kuvailee kiinnostustaan alaa kohtaan. Eniten hän innostuu projekteista, joissa Enersense toimii pääurakoitsijana, sillä silloin pääsee näkemään ja tekemään kaikenlaisia työtehtäviä. Työmaalla hän viihtyy hyvin ja pitää reissaamisesta, jota työ vaatii jonkin verran. Ilmapiiri Kestilän työmaalla on Minnan mielestä todella mukava ja kaikki auttavat toisiaan joustavasti.

Ala on perinteisesti ollut miespainotteinen, mutta muutosta on nähty parempaan suuntaan, sillä alalle löytää koko ajan enemmän naisia.

”Jostain muutama nainen löytää tiensä tännekin aina välillä”, Minna kertoo.

Kestilässä tuulipuiston rakennustyöt aloitettiin viime vuonna loppusyksystä. Enersensen infrarakentamisen osalta töiden pitäisi olla valmiita heinäkuun lopulla, jolloin Minnakin pääsee lomailemaan. Kesälomalla hän toivoo pääsevänsä maakuntamatkailemaan, viettämään aikaa läheistensä kanssa sekä koronatilanteesta riippuen mahdollisesti matkustamaan Norjaan.

Lomien jälkeen Minna hyppää taas innolla seuraavan tuulipuistoprojektin pariin.

”Olemme tiiviisti yhteyksissä esimieheni kanssa ja hän pyrkii aina ottamaan huomioon toiveeni seuraavan projektin suhteen”, Minna kommentoi iloisena tulevan syksyn suunnitelmia.

 

Myös sanomalehti Kaleva haastatteli Minnaa, artikkelin voi tilaajana lukea täältä: Raskas työ, raskas musiikki. Oululainen Minna Haapola toimii projektipäällikkönä Kestilään rakennettavassa tuulipuistossa. Vapaa-ajallaan Haapola kuuntelee rockia, hiljentyy marjametsässä ja unelmoi moottoripyörästä. | Kaleva (kaleva.fi)

Jaa