Tuleva diplomi-insinööri löysi paikkansa tuulivoiman parista

Elias Tyystälä opiskelee ympäristötekniikkaa Oulun yliopistossa pääaineenaan kestävät energiajärjestelmät. Elias työskenteli Enersensen tuulivoimaorganisaation Oulun yksikössä kesällä 2022. Opinnot johtivat uusiutuvan energian pariin ja kiinnostus tuulivoimaa kohtaan johdatti kesätöihin Enersenselle.

Ennen kesätöitä Enersense ei ollut yrityksenä hänelle tuttu, mutta kokemukset ovat olleet positiivisia ja Elias antaakin kiitosta erityisesti työkavereilleen. Vastuuta on annettu reippaasti, mutta apua saa aina pyydettäessä.

”Alun perin kiinnostus oli laajempaa yleisesti uusiutuvaa energiaa kohtaan, mutta opintojen maisterivaiheen ja kesätyön kautta kiinnostus juuri tuulivoimaan on kasvanut”, Elias kertoo.

Ennen kesätyön alkua Eliaksen tulevaisuuden suunnitelmat olivat vielä auki. Työt tuulivoiman parissa veivät kuitenkin mukanaan ja kesän edetessä Eliakselle on käynyt selväksi oman tulevaisuutensa löytyvän tuulivoima-alalta. Vihreän siirtymän edetessä alan osaajat tullaan viemään käsistä.

”Ala on erittäin mielenkiintoinen, tuulivoimaa tarvitaan Suomessa koko ajan lisää ja kaiken lisäksi merellä on vielä valtava hyödyntämätön potentiaali”, Elias kommentoi.

Eliaksen työpäivät kuluvat monipuolisissa tehtävissä. Työhön sisältyy muun muassa tuulivoimaprojektin dokumenttien ja työmaan valmistelua, työmaan ja töiden valvontaa sekä raportointia, sidosryhmien kanssa kommunikointia ja työmaalla työskentelevien henkilöiden perehdyttämistä.

Eliaksella ympäristötekniikan opintojen loppu häämöttää ja diplomityö siintää edessä. Kesätyöt Enersensellä antavat hyvät valmiudet hakea diplomityöpaikkaa tuulivoiman parista. Elias on toiminut esimiestehtävissä jo aiemmissa kesätöissään, ja esimiestehtävät kiinnostavat myös tulevaisuudessa tuulivoiman saralla.

Kesätyö Enersensellä on loistava tilaisuus tutustua työtehtäviin ja alan osaajiin uusiutuvan energian parissa.

”Suosittelen Enersenseä työpaikkana kaikille, jotka etsivät mahtavaa työilmapiiriä ja osaavia työkavereita”, Elias toteaa.

Haluatko kokea kesätyön samoin kuin Elias? Tutustu Enersensen laajaan kesätyövalikoimaan ja hae joukkoomme: https://enersense.fi/avoimet-tyopaikat/kesatyopaikat/

Jaa