Työharjoittelu sujuu Enersensen kokeneiden voimajohtoasentajien opissa

Enersense on mukana Pirkanmaan ELY-keskuksen järjestämässä voimajohtoasentajan rekrytointikoulutuksessa, jossa Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK toimii kouluttajana ja mukana olevat yritykset tarjoavat koulutukseen liittyvän harjoittelupaikan.

Yhteensä neljä kuukautta kestävä koulutus koostuu opetuksesta ja harjoittelujaksosta mukana olevien yritysten työmailla. Lokakuussa TAKK:lla oli myös kaksi Enersensen asentajaa opastamassa lautaseristimen ja harusköyden vaihtotyötä.

Koulutuksen jälkimmäinen osio toteutetaan kahden kuukauden harjoittelujaksona, jonka tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat monipuolisesti voimajohtoasentajan arkeen. Enersensen harjoittelijoina koulutuksessa ovat mukana Matias Saaranen ja Kalle Häikiö, joiden harjoittelu tapahtuu Vaasan kivisessä maastossa Purola-Gerby -voimajohdon rakentamisen merkeissä. Käynnissä olevalla projektilla tehtävät työt tarjoavat loistavan mahdollisuuden tutustua kattavasti voimajohtoasentajan töihin. Työt maastossa tehdään usein vaihtelevissakin olosuhteissa, jotka osaltaan vaikuttavat töiden aikataulutukseen, menetelmien valintoihin ja esivalmisteluihin.

”Syksyisen kolea ja kostea sää alkaa onneksi muuttua talveksi ja maastot kuivuvat vähitellen”, Kalle Häikiö toteaa.

Pylvään pystytys metsäkoneeseen asennetulla nosturilla

Harjoittelijat ovat viihtyneet Enersensellä ja kokevat, että ala vaikuttaa heille sopivalta. Projektilla työskentelee pitkän kokemuksen omaavia voimajohtoalan ammattilaisia, joille työhönopastus on tuttua. Vanhemmat asentajat ovat ottaneet opiskelijat hyvin vastaan.

”On hienoa kun vanhemmat asentajat opastavat kärsivällisesti ja on tilaa oppia”, Matias Saaranen kertoo.

Harjoittelu jatkuu jouluviikolle, jonka aikana opiskelijat kokoontuvat vielä koululle koulutuksen päätöstilaisuuteen, jossa he pääsevät jakamaan harjoittelukokemuksia toisilleen ja kouluttajille.

”Oli mukavaa päästä näkemään kuinka opiskelijat ovat päässeet kiinni työhön ja osaksi loistavaa työporukkaa. On hienoa, että haastaviin rekrytointeihin saadaan tukea ja alalle uusia osaajia” kertoo Enersensen Power– liiketoiminnan HSEQ vastaava Paavo Kaija.

Harustus alkaa ja pylväs alkaa asettua paikoilleen
Jaa