Uusien haasteiden perässä Englannista Kilpilahteen

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2200 työntekijää.

 

Me olemme Enersense -sarjan toisessa osassa haastatellaan Lead Project Coordinator Minna Eastonia. Porista kotoisin oleva Easton, 35, työskentelee Enersensen Smart Industry -liiketoiminta-alueella muun muassa aliurakoinnin parissa.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin Enersensellä alun perin määräaikaisena projektiassistenttina Kilpilahdessa kesällä 2017. Pian tehtäväni vakinaistettiin ja jatkoin työskentelyä muun muassa tunti- ja projektiseurannan, tilaajavastuuasioiden ja ulkomaisen työvoiman työoikeusasioiden parissa aina kevääseen 2018 asti, jolloin siirryin Porin toimistolle.

Porissa pääsin työskentelemään Enersense Worksin projekteissa tutuissa tehtävissä, joiden lisäksi pöydälleni alkoi tulla HR- ja laskutustehtäviä. Oltuani pari vuotta projektiassistentti, titteliäni päivitettiin vastaamaan paremmin kasvanutta vastuualuettani ja minusta tuli Project Coordinator. Tehtäviini oli tullut mukaan myös Enersense Works Oy:n sekä Enersense Painting Oy:n aliurakointi sekä kokonaisvaltainen projektin seuranta. 2021 huhtikuussa tittelini päivitettiin jälleen, tällä kertaa Lead Project Coordinatoriksi.

 

Miksi alun perin tulit Enersenselle töihin?

Asuin Englannissa vuosina 2011–2017. Siellä vielä asuessani sain työtarjouksen Enersenseltä tulla Kilpilahteen töihin. Muutin siis takaisin Suomeen 2017 ja siitä alkoi urani Enersensellä.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Olen koulutukseltani tradenomi. Valmistuin Satakunnan Ammattikorkeakoulusta 2011 opiskeltuani markkinointia, viestintää, HR:ää ja PR:ää. Tarkoituksenani on kouluttautua vielä lisää ja tavoitteenani on aloittaa maisterin opinnot vuoden 2022 alussa.

Valmistuttuani tradenomiksi muutin Englantiin, jossa työskentelin asiakaspalvelutehtävissä, kunnes jäin äitiyslomalle. Aiempaan työkokemukseeni mahtuu kaikennäköistä opettajansijaisuuksista baarimikon tehtäviin.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin projekti työurallasi?

Enersensellä sattuu ja tapahtuu koko ajan, joten on vaikea nostaa vain yhtä asiaa esille. Sanoisin, että kokonaisuudessaan on ollut hienoa seurata ja olla mukana Enersensen kasvutarinassa niin ala- kuin ylämäissä.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Nykyisin työtehtäviini kuuluu aliurakointi kokonaisuudessaan, projektien aikataulutus ja seuranta sekä tilaajavastuu ja ulkomaisen työvoiman työoikeusasiat. Hoidamme myös ulkomailla tapahtuvat projektit alkuselvityksistä toteutukseen ja lopetukseen yhteistyössä projektitiimin kanssa.

Enersensen ja Empowerin yhdistymisen ja uusien liiketoiminta-alueiden myötä myös oma toimenkuvani on hieman laajentunut. Enersense Works Oy:n ja Enersense Painting Oy:n lisäksi projektihallinnan tiimin vastuulle on pikkuhiljaa siirtymässä myös muiden Smart Industry -liiketoiminta-alueeseen kuuluvien Empower- ja Enersense -yhtiöiden projektiseuranta ja aliurakointi.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Pidän siitä, että jokainen päivä on erilainen. Enersensellä annetaan haasteita ja tilaa kasvaa ja kehittää niin itseään kuin myös yrityksen toimintoja.

 

Jaa