Yrittäjyys on lähellä pohjalaisen Mika Homin sydäntä

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2200 työntekijää.

 

Sarjan seuraavassa osassa haastatellaan Seinäjoelta kotoisin olevaa Mika Homia. Homi, 36, työskentelee Enersensen Connectivity -liiketoiminta-alueella Managerina Mobile Network Service-yksikössä Länsi- ja Pohjois-Suomen alueella.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja missä tehtävissä olet toiminut?

Aloitin Seinäjoen Empowerilla kesällä 2008 osana mobiilirakentamisen työryhmää. Parin vuoden päästä lähdin kokeilemaan uusia tuulia muualle, mutta kesällä 2011 halusin kuitenkin takaisin Empowerille, jossa houkutteli erityisesti uusi toimenkuva kiinteiden verkkojen laiteasennusten parissa.

2017 marraskuussa sain mahdollisuuden siirtyä kenttäpäällikön rooliin. Aika pian huomasin, että tiimin resursointi ja esimiestyö ovat asioita, joista sytyn. Loppuvuodesta 2018 minua pyydettiin vetämään läntisen Suomen mobiilirakentamista. En miettinyt päätöstä hetkeäkään, vaikka isompi vastuu ja uuden organisaation koko hiukan hirvittikin. Tämä pelko osoittautui kuitenkin turhaksi mahtavien kollegoideni ja heidän kattavan osaamisensa ansiosta.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Olen koulutukseltani sähköasentaja ja niitä hommia olen tehnyt aiemmin.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin projekti työurallasi?

Pari isoa laitetilasiirtoa Pohjanmaan alueella ovat jääneet mieleeni. Tehtävä tuntui itsestäni lähes mahdottomalta ja virheisiin ei ollut juurikaan varaa. Ihailen vieläkin sen työryhmän omistautumista, varsinkin muutaman melkoiseen spagaattiin venyneen avainhenkilön osalta. Silloin tuli selväksi, että mihin meidän tiimimme ja yhteistyökumppanit yhdessä pystyvät.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Yksikköni toteuttavat operaattoreille mobiiliverkon rakennuspalveluita. Pääasiassa kapasiteettia parannetaan 4G-verkoissa sekä tietysti uutta 5G-verkkoa laajennetaan voimakkaasti. Olen vastuussa tuotannon kannattavuudesta, aikataulusta, laadusta ja turvallisuudesta Länsi- ja Pohjois-Suomen osalta. Lisäksi työtehtäviini kuuluu raportointi ja asiakasyhteistyö, ja olen mukana erinäisissä kehitysprojekteissa, joista merkittävimpänä olen vetovastuussa mobiilirakentamiseen liittyvän logistiikan kehittämisprojektissa.

Tehtäväni ovat muuttuneet Enersensen ja Empowerin yhdistyttyä. Meillä on nyt resursseja tehdä asioita, joista olemme haaveilleet ja kykymme investoida toiminnan kehittämiseen on merkittävästi paremmalla tasolla kuin aiemmin.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Eniten pidän ehdottomasti yrittäjähenkisyydestä, sillä Pohjanmaalla asuvana yrittäjyys on lähellä sydäntäni. Enersensellä pääsen toteuttamaan yhteisiä sekä omiakin visioita siitä, mihin suuntaan liiketoimintaa ja yritystä tulisi kehittää. Vaikuttamaan pääsee ihan kaikilla toiminnan tasoilla, jos vain tahtoa ja yhteistyökykyä löytyy.

Minusta tuntuu, että olemme vasta uuden Enersensen tarinan alkumetreillä. Parempi tulevaisuus vaatii äärettömän paljon työtä sekä ponnistuksia, mutta uskon, että saamme nauttia vielä tämän uurastuksen tuottamista hedelmistä.

 

 

Jaa