Valmiina merituulivoiman kasvuun

Euroopan unionin tavoitteet merituulivoiman lisäämisessä ovat kovat. Jotta EU onnistuisi tavoitteessaan merituulivoiman kokonaismäärän nostamisessa nykyisestä 12 gigawatista 300 gigawattiin vuoteen 2050 mennessä, vaaditaan noin 800 miljardin investoinnit.

Elinkeino- ja kehitysyhtiö Prizztech Oy:n julkaisemaan lehteen haastateltu Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen tuntee hyvin tuulivoiman mahdollisuudet merialueilla – sitä varten Enersense osti Mäntyluodon telakkayhtiön koko osakekannan lokakuussa 2021. Nykyisin telakkayhtiö tunnetaan nimellä Enersense Offshore Oy.

”Telakkayhtiöllä on pitkän historiansa kautta paljon osaamista öljy- ja kaasuteollisuuden rakenteista sekä kelluvista rakenteista. Hyvin samantyyppistä osaamista tarvitaan myös merituulivoiman jalustojen rakentamisessa. Kokoluokka ei ole yhtä iso, mutta hyvin massiivisia ovat myös merituulivoiman vaatimat jalustat. Kolme merituulivoimalaa tarvitsee yhtä paljon terästä kuin yksi spar-lautta”, Holopainen kertoo lehden haastattelussa.

Lue koko artikkeli: Enersense_PrizzUutiset_2_2022

Jaa