Yhdysvaltain laivaston palveluksesta Enersensen turvallisuuspäälliköksi

Enersensen ja Empowerin yhdistymisestä on kulunut aikaa nyt noin vuosi. Yhdistymisen myötä yhtiön kaikki liiketoiminnot (Power, Smart Industry, Connectivity, International Operations) koottiin yhteen uuden Enersense International Oyj:n brändin alle.

Vaikka brändi on vaihtunut, tutut, osaavat energiamurroksen ammattilaiset ovat pysyneet samoina. Vanhat empowerilaiset ja vanhat enersenseläiset työskentelevät nyt yhteistuumin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttamiseksi asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Osaava ja motivoitunut henkilöstö on tekemisessämme avainasemassa. Me olemme Enersense -sarjassa haluamme esitellä alansa huippuosaajia eri puolilta taloa, jossa työskentelee yhteensä 2200 työntekijää.

 

Sarjaa jatketaan Corporate Security Manager Petja Kemppaisen haastattelulla. Kemissä asuva Kemppainen, 42, työskentelee Enersensen hallinnon puolella Group Development Teamin jäsenenä.

 

Milloin olet aloittanut Enersensellä ja miksi tulit Enersenselle töihin?

Aloitin Enersensellä nykyisessä tehtävässäni huhtikuun alussa. Kiinnostuin tehtävästä heti, sillä vastaavan tasoisia paikkoja ei tule Suomessa kovinkaan usein hakuun. Empower puolestaan oli minulle tuttu yritys entisestä työelämästäni. Ennen työpaikan hakemista tutkin Enersensen historiaa ja tekemistä tarkemmin. Varsinkin Enersensen nykyinen visio ja missio on helppo allekirjoittaa henkilökohtaisesti.

 

Minkälainen tausta sinulla on muuten?

Olen työskennellyt turvallisuusalalla vuodesta 2000 saakka sekä Suomessa että Yhdysvalloissa. Lisäksi minulla on kansainvälistä kokemusta turvallisuustehtävistä ja projekteista ympäri maailmaa. Koulutukseltani olen Master of Arts in Security Management.

 

Mikä on ollut mieleenpainuvin tapahtuma työurallasi?

Mieleenpainuvin tapahtuma on ehdottomasti ollut syyskuun 11. päivän terrori-iskut vuonna 2001. Olin itse aloittanut työt Helsingissä Yhdysvaltain suurlähetystöllä vain kolme viikkoa aiemmin. Lisäksi olen Yhdysvaltain laivaston palveluksessa suorittanut kolme komennusta Afganistanissa vuosina 2008–2010 välillä osana Operation Enduring Freedomia. Kotimaassa mieleeni on jäänyt erityisesti datakeskusturvallisuudesta vastaaminen tärkeänä tehtävänä.

 

Mitä työtehtäviisi kuuluu nykyään?

Vastuualueeseeni kuuluu yritysturvallisuus kokonaisuudessaan, tärkeimpinä kärkinä voisin mainita toimitila- ja tietoturvallisuuden. Teen todella paljon yhteistyötä liiketoimintojemme ja monien muiden sisäisten tahojen kanssa. HR:n kanssa sparrailemme henkilöstöturvallisuudesta ja IT:n kanssa pidämme säännöllisesti yhteyttä teknisen tietoturvallisuuden osalta. Lisäksi olen lähes päivittäin tekemisissä työturvallisuusorganisaation kanssa.

 

Mistä pidät eniten työssäsi Enersensellä?

Pidän eniten siitä, että työssäni saan toteuttaa itseäni ja nähdä oman käteni jäljen. On myös todella tärkeää, että sisäiset yhteistyökumppanini luottavat minuun ja saan heiltä tukea. Vaikka Enersense kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, tulitukea saa aina tarvittaessa.

 

Jaa