Maanomistajat

Yhteistyö maanomistajien kanssa

Enersense Wind Oy (ent. Megatuuli Oy) tekee yhteistyötä maanomistajien kanssa koko aurinkovoimahankkeen elinkaaren ajan. Aurinkovoimalle soveltuvan alueen löydyttyä ja laajojen esiselvitysten jälkeen, kartoitamme alueen maanomistajien tahtotilan alueen kehittämisestä aurinkovoimatuotantoon ja lähdemme tekemään maanvuokrasopimuksia. Kaikilla hankealueen maanomistajilla on mahdollisuus tehdä samansisältöinen maanvuokrasopimus omasta kiinteistöstään kuin hankkeen muiden maanomistajien.

Maanomistajat ovat tärkeä osa aurinkovoimahanketta ja meillä hankkeita viedään eteenpäin yhdessä tekemällä. Enersense Wind tekee maanomistajien kanssa yhteistyötä paitsi puhelimitse tai Teams-yhteydellä mutta  myös paikan päällä silmätysten. Enersense Wind järjestää hankepaikkakunnalla maanomistajatilaisuuksia ja meidän kanssamme voi myös sopia tapaamisen kahvin ääreen, vaikkapa paikalliselle huoltoasemalle.

Maanomistajat hyötyvät aurinkovoimahankkeesta erityisesti maanvuokratulon kautta. Maanomistajien saama hehtaariperusteinen vuokra on huomattavasti suurempi kuin metsästä tai maataloudesta saatava tuotto. Aurinkovoimapuiston infrastruktuuri vie koko pinta-alasta 85-90 prosenttia.

 

Maanomistajat hyötyvät aurinkovoimahankkeesta myös kunnostetun ja huolletun tiestön myötä. Enersense Wind kunnostaa aurinkovoima-alueen rakentamisessa, käytössä ja huollossa tarvitsemansa tiet ja pitää ne myös auki ympäri vuoden. Myös tiekuntien hoitomaksut voivat pienentyä tai jopa poistua aurinkovoimahankkeen myötä. Maanomistajille ei koidu hankkeista kuluja.

Etsimme jatkuvasti aurinkovoimatuotantoon soveltuvia alueita eri puolilta Suomea. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos haluat keskustella oman kiinteistösi soveltuvuudesta aurinkovoimatuotantoon. Lähdetään yhdessä suunnittelemaan aurinkovoimahanketta ja puhtaampaa huomista!

Ota yhteyttä!

Pasi Vuorio
Projektipäällikkö
Aurinkovoiman hankekehitys
Marko Sihvonen
Projektijohtaja
Tuuli- ja aurinkovoiman hankekehitys