Harjakaisperinne kukkii sähköasemabuumin keskellä

Teuvalla, Pohjanmaalla vietettiin kesäkuussa Fingridin tilaaman Kärppiön 400/110kV sähköaseman harjakaisia. Fingridin tiedotteen mukaan yhtiö investoi Suomen kantaverkon sähköverkkoihin ja sähköasemiin kaksi miljardia tällä vuosikymmenellä. Investointeja tehdään päästöttömän sähkön tuotannon ja kulutuksen merkittävän kasvun vuoksi.

Sähköaseman rakennustyöt aloitettiin Teuvalla maaliskuun lopulla ja valmista on tarkoitus tulla ensi vuoden syksyllä. Enersensen omia ja aliurakoitsijoiden työntekijöitä työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 30.

Harjakaiset ovat perinteikäs tapahtuma työmailla, jossa rakentajat huomioidaan, kun harjakorkeus on saavutettu. Tapahtuma on pitkään jatkunut perinne myös Enersensellä.

”En muista, että meiltä olisi koskaan jäänyt harjakaiset pitämättä. Mutta jos ne meinataan unohtaa, rakentajat muistuttavat asiasta pystyttämällä kuusipuun rakennuksen harjalle”, kertoo Tomi Salonen paikan päältä.

Vaikka perinteisesti harjakaisissa on syöty hernekeittoa, Kärppiön harjakaisiin oli tilattu palvattu, kokonainen possu. Rentoa päiväjuhlaa oli piristämässä myös imitaattori. Rakentajat olivat mielissään, että vanhaa perinnettä kunnioitettiin. Pieni tauko työstä kesken lämpimän päivän, hyvän ruoan sekä imitaattorin esityksen parissa oli kaikille mieluisa.

Koronatilanteen vuoksi työryhmät pitäytyivät omissa porukoissaan ja etäisyyksistä pidettiin huolta pienimuotoisessa ulkojuhlassa.

Enersense on vahvasti mukana mahdollistamassa päästötöntä yhteiskuntaa toimimalla suunnannäyttäjänä energia-alan murroksessa. Enersense -konsernilla on uudishankkeiden lisäksi vahvaa osaamista laajojen ja vaativien sähköasemien modernisointihankkeista.

Jaa