Raumalla rakennetaan ympäristöystävällisempää merenkulkua

Rauman telakalla on rakenteilla kaksi uutta matkustaja-autolauttaa. Laivat edustavat uuden sukupolven ympäristöystävällisempää merenkulkua ja Enersense Works Oy vastaa laivojen varustelutöistä.

Enersensen urakkalaajuuteen kuuluu laivojen vaativimpien teknisten tilojen, kuten pääkonehuoneen ja LNG-tankkialueen teräs- ja putkistoasennukset sekä eristystyöt. Lisäksi urakkaan kuuluu huomattava määrä laiteasennuksia.

”Enersense Works Oy:n toiminta alkoi meriteollisuudesta vuonna 2017. Hienoa nähdä, että yhteistyö Rauman telakan kanssa on jatkunut siitä asti ja kasvanut entisestään”, toteaa Enersense Works Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Lampinen.

TT-Line Companyn tilaamat uudet matkustaja-autolautat ovat ympäristöystävällisiä nesteytetyllä maakaasulla (LNG) kulkevia aluksia, jotka suunnitellaan ja valmistetaan liikennöimään erittäin haastavissa olosuhteissa Australian Geelongin ja Tasmanian Devonportin välillä. LNG on puhdas polttoaine, jonka hiukkas- ja hiilidioksidipäästöt ovat merkittävästi pienemmät öljyyn ja kivihiileen verrattuna. LNG ei myöskään tuota lainkaan haitallisia rikkioksidipäästöjä.

”Toimituskokonaisuus TT-Line-projektissa on Enersensen Smart Works -liiketoiminnalle tärkeä, sillä LNG-projektien toteuttaminen edesauttaa visiotamme olla merkittävä päästöttömän yhteiskunnan toteuttaja”, kertoo Enersense Works Oy:n projektijohtaja Matias Kankainen.

Matkustaja-autolauttojen rakennustyöt alkoivat vuoden 2022 keväällä. Ensimmäinen laiva laskettiin vesille lokakuussa 2023 ja toisen rungon koonti on alkanut. Laivat luovutetaan vuosien 2024–2025 aikana.

 

Jaa