Tuulivoiman hankekehitys

Enersense on kumppanisi koko tuulivoimapuiston elinkaaren ajan

Enersense Wind Oy (ent. Megatuuli Oy) on Enersense-konserniin kuuluva maatuulivoimapuistojen kehittäjä. Yhtiö on toiminut Suomessa jo yli 12 vuoden ajan ja on yksi Suomen kokeneimpia ja menestyneimpiä hankekehittäjiä. Yhtiö on mahdollistanut jo yli 500 MW tehon verran tuulivoimapuistojen rakentamista Suomeen, jotka vastaavat yhdessä yli 2 % Suomen sähköntuotannosta. Yhtiöllä on käynnissä seitsemän kaavoitus-, yva- ja luvitusvaiheessa olevaa tuulivoimapuistohanketta sekä lukuisia aikaisen vaiheen hankkeita.

Enersensen tavoitteena on olla mukana tuulivoimahankkeiden hankekehityksen koko arvoketjussa. Tämä tarkoittaa kehityspolkua aina hankeideasta valmiiksi sähköä tuottavaksi tuulivoimapuistoksi. Enersensessä omaa ammattitaitoa ja kokemusta voidaankin nyt hyödyntää koko tuulivoimapuiston eri kehityksen vaiheissa ja sen koko elinkaaren ajan. Konserni tarjoaa mm. tuulivoimapuistojen suunnittelu- ja rakentamispalveluja sekä käytönaikaista huoltoa. Yhtiö on yksi Suomen kokeneimmista tuulivoimapuistojen rakentajista ja tavoitteena onkin suuresti lisätä tuulivoimapuistojen omistusta lähivuosien aikana.

Tuulivoimahankkeet

Enersense Wind Oy:n kehittämiä ja luvitettuja hankkeita on jo rakennettu, rakenteilla sekä kaavoitus- ja yva-vaiheessa.

Lue lisää!

Maanomistajille

Teemme yhteistyötä maanomistajien kanssa koko tuulivoimahankkeen elinkaaren ajan. Maanomistajille tuulivoima tuo vuokratuloja sekä muun muassa kunnostettuja tiestöjä.

Lue lisää!
Tyrinselkä windpower park

Kunnille

Tuulivoima luo kuntaan työtä ja verotuloja. Kunnat ovat keskeisessä roolissa kotimaisen, uusiutuvan energian tuotannon mahdollistamisessa kaavoitusoikeutensa myötä.

Lue lisää!

Tietoa tuulivoimasta

Tuulivoimasta on tullut maailman nopeimmin kasvava sähköntuotantomuoto. Tuulivoimatuotanto on täysin päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa.

Lue lisää!

Ota yhteyttä!

Marko Sihvonen
Projektijohtaja
Tuulivoiman hankekehitys