Referenssitoimitukset

Liikenne sähköistyy vauhdilla myös Suomessa. Traficomin mukaan vuonna 2022 ensirekisteröidyistä henkilöautoista jo 38 % oli ladattavia. Tämä kasvu jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa.

Latauspalveluiden hyvä saatavuus vaikuttaa yhä enemmän ihmisten valintoihin sen suhteen, missä ihmiset asioivat. Yksittäisillä DC-pikalatausasemilla, saatikka yksittäisillä TYPE2-asemilla ei kovin pitkään enää pärjää. Latauspalveluiden tarjoaminen on uusi liiketoimintamahdollisuus kenelle tahansa, jolla on parkkialue paikassa, jossa ihmiset asioivat. Enersenseltä saa kaiken tarvittavan sähköautojen latausasemaoperoinnin aloittamiseksi ilman, että itse tarvitsee resursoida asiaan henkilöstöä. Enersensen latausratkaisut voidaan räätälöidä asiakaskohtaisesti kohteen sen hetkisen latauskysynnän mukaisesti ja skaalata ylöspäin latauskysynnän kasvaessa. Kentässä voi olla eri kombinaatioita DC-pikalatausta ja keskinopeaa TYPE2-latausta. Tarvittaessa avaimet käteen -toimituksena.

Alla muutama esimerkki toimituksistamme.

22 auton latauskenttä Holiday Club Vierumäelle

Toimitimme Holiday Club Vierumäelle edistyksellisen 22 auton latauskentän avaimet käteen -toteutuksena, ml. suunnittelu, maanrakennus, asennus- ja sähkökeskustyöt ja käyttöönotto. Latauskentässä on DC-pikalatauspisteet kuudelle autolle. Kyseessä on Enersense Chargingin (ent. Unified Chargers) älykäs UCDC90kW -latausratkaisu dynaamisella kuormanjaolla (6 X CCS). Latauskentässä on myös tyylikkäät TYPE2 -peruslatauspisteet kuudelletoista autolle (8 x UC Public 2x22kW).

Latauskenttä on avoin kaikille eikä vaadi tunnistautumista tai rekisteröitymistä. Maksu onnistuu kätevästi ja helposti pankkikortilla maksuautomaatin kautta.

Suurteholatauskenttä Käyttöauton pihalle Tampereelle

Asensimme Rechargen operoiman suurteholatauskentän Käyttöauton pihalle Tampereella.

Latauskentällä on kahdeksan latauspaikkaa (7 CCS- ja 1 CHAdeMO-liittimellä). Latauspaikkojen yhteiskapasiteetti on 450 kilowattia. Laitteistot toimitti Kempower. Latauskenttä sijaitsee käyttöauto Tampereen pihassa osoitteessa Lokomonkatu 25.

Kuuden auton latauskenttä Asikkalaan

Toimitimme Vääksyyn edistyksellisen sähköautojen latauskentän, jossa voi ladata kuutta autoa yhtä aikaa. Älykäs UCDC60kW -kenttä palvelee neljää autoa DC-pikalatauksella, siten että kentässä on 3 kpl CCS-pistooleja ja yksi kpl CHAdeMO-pistooli. UC Public 2x22kW latausasemasta voi ladata kahta autoa yhtä aikaa keskinopealla TYPE2-latauksella.

Kaikki latausasemat on varustettu pankkikortinlukijoilla. Latauskenttä on avoin kaikille, ei tunnistautumista tai rekisteröitymistä. Maksu latauksesta onnistuu kätevästi ja helposti pankkikortin lähimaksuominaisuudella.

Kahdeksan auton latauskenttäratkaisu Serlachius-museo Göstalle

Toimitimme Mänttä-Vippulaan edistyksellisen sähköautojen latauskentän, jossa voi ladata kahdeksaa autoa yhtä aikaa. Älykäs UCDC60kW-kenttä palvelee neljää autoa DC-pikalatauksella, siten että kentässä on 3 kpl CCS-pistooleja ja yksi CHAdeMO-pistooli. Kahdesta UC Public 2x22kW latausasemasta voi ladata neljää autoa yhtä aikaa keskinopealla TYPE2-latauksella.

Kaikki latausasemat on varustettu pankkikortinlukijoilla. Latauskenttä on avoin kaikille, ei tunnistautumista tai rekisteröitymistä. Maksu onnistuu kätevästi ja helposti pankkikortin lähimaksuominaisuudella. Latauskenttää operoi Leppäkosken Energia Oy.

Matkahuolto siirtyy kohti päästötöntä tavaraliikennettä

Toimitimme ammattikäyttöön soveltuvan sähköautojen DC-pikalatauskentän Matkahuollon uuteen terminaaliin Vantaan Manttaalitielle. Latausratkaisu on älykäs DC-pikalatauskenttä dynaamisella kuormanjaolla. Kentässä on 4xCCS2 pistoolit. Käytettävissä oleva kokonaisteho jakaantuu älykkäästi latauksessa olevien jakeluautojen kesken optimoiden latausajat.

Latausasemat on varustettu kortinlukijoilla, jotka mahdollistavat jakeluautokohtaisen seurannan sekä latauspalvelujen tarjoamisen kätevästi myös kumppaniyrityksille. Latausasemissa on myös erikoispitkät 8,5 metrin kaapelit, jotka mahdollistavat autojen lastauksen ja lataamisen yhtäaikaisesti.

Sähköautojen latausasemat Smash Centerille Helsingin Myllypuroon

Latauskentässä voi ladata kuutta autoa yhtä aikaa. Kenttä on toteutettu kolmella ”kaksisilmäisellä” UC Public (2x22kW) TYPE2 -latausasemalla. Tulevaisuutta ajatellen kenttä toteutettiin siten, että latauskapasiteetti on helppo kaksinkertaistaa kahdelletoista autolle. Kaapeloinnit ja maa-asennusjalustat laajennukselle tehtiin valmiiksi kerralla.

Latausasemat on varustettu pankkikortinlukijoilla. Latauskenttä on avoin kaikille, ei tunnistautumista tai rekisteröitymistä. Maksu kätevästi lähimaksulla!

Edistyksellinen latauskenttäratkaisu Ikaalinen Spa & Resortsille

Toimitimme Ikaalisten kylpylän pihaan kuuden auton latauskentän varustettuna pankkikortinlukijoilla.

Älykäs UCDC60kW-kenttä palvelee neljää autoa DC-pikalatauksella, siten että kentässä on kolme CCS-pistoolia ja yksi CHAdeMO-pistooli. UC Public 2x22kW -latausasemasta voi ladata kahta autoa yhtä aikaa keskinopealla TYPE2-latauksella.

Kaikki latausasemat on varustettu pankkikortinlukijoilla. Latauskenttä on avoin kaikille, ei tunnistautumista tai rekisteröitymistä. Latauskenttää operoi Leppäkosken Energia Oy.

Nopeat latauskenttäratkaisut Kärkkäiselle Lahteen, Ylivieskaan ja Iihin

Toimitimme Kärkkäinen Oy:lle kolme latauskenttää. Lahteen asennettiin kahdeksan auton 4+4 latauskenttä, joka palvelee neljää autoa DC-pikalatauksella ja neljää autoa keskinopealla TYPE2-latauksella. Ylivieskan Kärkkäiselle toimitettiin vastaavasti kuuden auton 2+4 latauskenttä ja Iihin neljän auton DC-pikalatauskenttä.

Kaikissa kolmessa latauskentässä DC-pikalatausasemat on varustettu pankkikortinlukijoilla, joiden avulla lataaminen onnistuu kätevästi ja helposti lähimaksuominaisuudella. Kyseessä ovat tiettävästi Suomen ensimmäiset pikalatausasemat, jotka ovat varustettu pankkikortinlukijoilla. TYPE2-latausasemat ovat ilmaisia käyttäjilleen.

Suomen ensimmäinen älykäs pikalatauskenttä Tuusulan Asuntomessuille Neste Express -asemalle

Toimitimme Nesteen tulevaisuuden liikenne -asemalle Tuusulan Asuntomessualueelle UCDC60kW-pikalatauskentän kesällä 2020.

Käytettävissä oleva kentän kokonaisteho 60kW jakautuu älykkäästi latauksessa olevien autojen kesken optimoiden latausajan, samalla huomioiden myös autojen latauksen vastaanottokyvyn. Kun yhden auton akku tulee täyteen, vapautunut latausteho siirtyy automaattisesti muiden lataajien käyttöön. Näin kentän teho pysyy vakiona riippumatta latauksessa olevien autojen määrästä. Kenttä tukee molempia pikalatausstandardeja; CCS ja CHAdeMO.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen, merkkiriippumaton, neljää sähköautoa yhtä aikaa lataava pikalatauskenttä. Latausasemia operoi Leppäkosken Energia. Lataus ja maksaminen onnistuvat helpon ja avoimen mobiilisovelluksen avulla.

Kysy lisää!

Topias Koskela
Head of EV Charging Solutions
Riku Rahikka
Myyntijohtaja
Sähköisen liikenteen latausratkaisut
Eero Korhonen
Myyntipäällikkö
Sähköisen liikenteen latausratkaisut