Maanomistajat

Yhteistyö maanomistajien kanssa

Enersense Wind Oy (ent. Megatuuli Oy) tekee yhteistyötä maanomistajien kanssa koko tuulivoimahankkeen elinkaaren ajan. Tuulivoimalle soveltuvan alueen löydyttyä ja laajojen esiselvitysten jälkeen, kartoitamme alueen maanomistajien tahtotilan alueen kehittämisestä tuulivoimatuotantoon ja lähdemme tekemään maanvuokrasopimuksia. Kaikilla hankealueen maanomistajilla on mahdollisuus tehdä samansisältöinen maanvuokrasopimus omasta kiinteistöstään kuin hankkeen muiden maanomistajien.

Maanomistajat ovat tärkeä osa tuulivoimahanketta ja meillä hankkeita viedään eteenpäin yhdessä tekemällä. Enersense Wind tekee maanomistajien kanssa yhteistyötä niin puhelimitse kuin myös paikan päällä hankepaikkakunnalla. Enersense Wind järjestää paikkakunnalla maanomistajatilaisuuksia ja meidän kanssamme voi myös sopia tapaamisen kahvin ääreen, vaikkapa paikalliselle huoltoasemalle.

Maanomistajat hyötyvät tuulivoimahankkeesta erityisesti maanvuokratulon kautta. Tuulivoimapuiston infrastruktuuri vie koko hankealueen pinta-alasta ainoastaan 1–2 prosenttia ja aluetta voi edelleen käyttää niin metsätalouteen kuin virkistyskäyttöön. Maanomistajien saama maanvuokratulo on myös huomattavasti paljon korkeampi kuin metsästä saatava tuotto.

Maanomistajat hyötyvät tuulivoimahankkeesta myös kunnostetun ja ympärivuoden auki olevan tiestön myötä. Enersense Wind perusparantaa ja kunnostaa alueen tiestön ja pitää sen myös auki ympäri vuoden. Myös tiekuntien hoitomaksut voivat pienentyä tai jopa poistua tuulivoimahankkeen myötä.

Etsimme jatkuvasti tuulivoimatuotantoon soveltuvia alueita eri puolilta Suomea. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos haluat keskustella oman kiinteistösi soveltuvuudesta tuulivoimatuotantoon.

Lähdetään yhdessä suunnittelemaan tuulivoimahanketta ja puhtaampaa huomista!

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Marko Sihvonen
Projektijohtaja
Tuuli- ja aurinkovoiman hankekehitys
Jari Heiskari
Maankäyttöpäällikkö
Tuulivoiman hankekehitys
Jari Välijeesiö
Maankäyttöpäällikkö
Tuulivoiman hankekehitys